آیا مدارس قم فردا سه شنبه (۱ خرداد ۱۴۰۳) تعطیل است؟ کارنامه زیست‌محیطی شهید سید ابراهیم رئیسی چند توصیه مهم برای خواب آرام شبانه هشدار سازمان هواشناسی درباره وقوع سیل در ۱۵ استان کشور (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) از بایدها و نبایدهای زالودرمانی چه می‎‌دانید؟ نرخ باروری و موالید در کشور روند کاهشی دارد اهدای اعضای ۱۴۷ بیمار مرگ مغزی در غرب خراسان امتحانات دانش آموزان تا پایان هفته لغو شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) فرونشست خودرو خاور در خیابان بابانظر مشهد+ تصویر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)‌ چرا خانواده‌ها با اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی مخالفت می‌کنند؟ سوءاستفاده از پروفایل افراد چه مجازاتی دارد؟ علت علمی بارش‌های شدید بهار امسال در مشهد و کشور چه بود؟ بازنشر گفتگوی شهرآرانیوز با سیدمحمدتقی میرحافظ، معلم کلاس اول رئیس جمهور | آقای معلم! «سید ابراهیم» هم به دانش‌آموزان شهیدت اضافه شد کلاهبرداری میلیاردی با صدای زنانه اجتماع دانشگاهیان مشهد در پی شهادت آیت الله رئیسی برگزار شد + ویدئو (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | تصاویر جدید تلویزیون ترکیه از محل سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور ایران و هیئت همراه هلاکت شرورِ مسلح و شهادت مأموران پلیس تهران بزرگ + تصاویر شهدا و فیلم
سرخط خبرها

نبود آمار؛ مانع برنامه ریزی برای کاهش حوادث کار

  • کد خبر: ۹۰۵۲۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
نبود آمار؛ مانع برنامه ریزی برای کاهش حوادث کار
احسان سهرابی - نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت وزارت کار

رشد فناوری در واحد‌های تولیدی و پیچیدگی استفاده از آن و درکنار این مسئله، فرسودگی دستگاه‌های برخی واحد‌های تولیدی همچنین تمرکز نداشتن کارگران به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی و نامتناسب بودن بازرسان کار، سبب افزایش حوادث منجر به صدمات جرحی یا فوت در کارگاه‌ها شده است.

همچنین بیماری‌های مختلف که نتیجه استاندارد نبودن محیط کار است، در سال‌های گذشته افزایش یافته است.

اگر بخواهیم از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار پیشگیری کنیم، نیاز است داده‌های صحیحی داشته باشیم که در این حوزه متاسفانه آمار متناقضی وجود دارد و نمی‌توان آمار‌های موجود را مبنای برنامه ریزی برای پیگیری‌ها قرار داد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا ادارات کار استان‌ها معمولا آمار‌هایی دارند که غالبا بر اساس مراجعه فرد بیمه شده به صورت موردی محاسبه می‌شود و این داده‌ها را به دلیل حضور کارفرمایانی که فرار بیمه‌ای یا کارگاه زیرپله‌ای دارند، نمی‌توان در آمار‌ها لحاظ کرد.

از آن طرف آمار‌های پزشکی قانونی و اورژانس و آتش نشانی می‌تواند به واقعیت نزدیک باشد و برمبنای آن‌ها می‌توان برای کاهش حوادث کار برنامه ریزی کرد.

به عنوان مثال در پروانه تایید صلاحیت ایمنی که اداره کار تمدید یا مجوز صادر می‌کند، کارگران باید آموزش‌های ایمنی را ببینند، ولی معمولا این موضوع با واقعیت منطبق نیست و فرد با آموزش دو کارگر تاییدیه می‌گیرد، درحالی که ممکن است در یک کارگاه عمرانی بیش از ۵۰نفر یا بیشتر درگیر پروژه باشند، با این حال اکنون حجم آموزش‌های نیروی انسانی تناسبی با تعداد کارگاه‌های عمرانی و غیرعمرانی ندارد و همین مسئله سبب افزایش حوادث کار شده است، این درحالی است که آموزش، یکی از علل مهم پیشگیری از حوادث کار است.

مطلب دیگری که باید به آن اشاره کرد، این است که باتوجه به کاهش ساخت وساز‌ها در سال‌های گذشته که بیشترین آمار را در حوادث ناشی از کار داشته اند، طبیعتا این گونه حوادث نیز کاهش یافته است و نمی‌توان گفت که ما توانسته ایم حوادث کار را کاهش دهیم.

در پایان باید اشاره کرد باتوجه به قوانین کار که صراحتا تکالیف لازم را برای بازرسان کار درمقابل رعایت نکردن نکات ایمنی روشن کرده است، می‌توان از ظرفیت این قوانین به نحو صحیح استفاده کرد و در مسیر پیگیری سلامت کارگران و سالم سازی محیط کار گام‌های موثری برداشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->